De meting van luchtopname

De commerciële off-shore boorbedrijven ondervinden dat het vaak zeer moeilijk is om de hoeveelheid gevaarlijk gas te controleren die van de boorlocatie uitgaat. Het uitdagende deel van het werk in dit verband is na te gaan of het niveau van gevaarlijk gas een veiligheidsmarge niet overschrijdt. Om de hoeveelheid gas die de olie- of gasbron produceert te controleren, moet aan het uiteinde van de bron een meter naar boven worden geïnstalleerd. Vervolgens wordt een ronde pijp aangesloten op de meter, die in verbinding staat met een machinekamer waar de palen in de grond worden geslagen.

De werking van de machine wordt in de gaten gehouden door een lens die zich boven op de machine bevindt. Telkens wanneer de lens wordt bewogen, wordt de centrale leiding van de pijp afgelezen. De aflezing geeft de hoeveelheid gas aan; links aan het eind van de pijp geeft de hoeveelheid gas aan; rechts aan het begin geeft de hoeveelheid gas aan.

In oudere versies van de machine werd een schaal gebruikt die het gewicht van het gas aangaf dat het resultaat was van elke omwenteling van de lens.

Luchtreiniger

In de tijd dat gas werd geleverd door het koord van een paardenhoofd, was het letterlijk “gaas”. Te zwaar voor een mens om te tillen. Stel je de druk voor die een paard voelde als het aan het koord trok. We hebben nu machines die het trekken daadwerkelijk doen. Zo’n machine zou de hoeveelheid gas meten die erdoorheen stroomt, dat is precies wat een meter doet.

De meter geeft de hoeveelheid gas aan die door de hals van de pijp stroomt. Normaal gesproken is een waarde van ongeveer 1000 bar bevredigend. Een te grote afwijking van de normale werking van de meter kan wijzen op een defecte pijp of een inefficiënt ontwerp van de machine.

De idealiter gebruikte beeldvormende voorraden worden zo geplaatst dat zij evenwijdig aan de pijp en boven de schaalaflezing staan. De ideale positie is bekend als de “bereden” positie. De foto’s dienen te worden genomen met de lensdop in de “ger geritste” positie. De handgeschreven notities moeten bij de foto’s worden gevoegd. Het gebruik van 35mm film is niet geschikt voor fotografie. Hoewel de ontwikkelingsafdrukken ronde lichtgevende punten bevatten, zullen de uiteindelijke afdrukken monochromatisch zijn.

entials and credentials for a Gas Well Surveyor range from a 3050-5800 series of certificate holder to a 5-10 series of non certificate holders.

achelorsgraad ontkent de waarheid dat geen twee geologen gelijk zijn. Er is een enorme verscheidenheid in de vaardigheden en kennis die elke landmeter meebrengt. Sommige landmeters houden zich in de eerste plaats bezig met geologische wetenschappen, zoals geolvemologie. Anderen houden zich bezig met milieuwetenschappen en weer anderen met paleontologie. De enthousiaste amateur zal de geschiedenis van de geologie en de geofysica bestuderen en trachten een adviseur te worden op gebieden als economie, politiek en milieukunde.

Onderzoeken en enquêtes hebben tot doel zoveel mogelijk informatie te verkrijgen over de gesteentesoort waarop het onderzoek wordt verricht. Dit doel kan worden bereikt door gebruik te maken van “ground truth”-gegevens. De aspirant-onderzoeker verzamelt en analyseert gegevens uit de geologie en aanverwante gebieden. Er zullen verschillende soorten onderzoek worden gedaan, zoals semigeografische bestandsopnamen, kartering en geodatasystemen van Global Positioning Systems (GPS).

Bedrijven die in de olie- en gasindustrie willen werken, zullen ook kwalificaties en ervaring moeten zoeken. Geïnteresseerde bedrijven moeten praten met de personeelsafdeling van de universiteit of hogeschool waar zij geïnteresseerd in zijn. Gewoonlijk zijn studenten, assistenten en pas afgestudeerden op zoek naar een baan in de olie- en gasindustrie. Ervaren werknemers kunnen behoefte hebben aan een verandering van werkgever nadat zij een baan hebben gevonden.

Er zijn verschillende banen en vaardigheden die een persoon kan verwerven tijdens het werken in de olie- en gasindustrie. Geologie en geofysica zijn twee van de gebieden waarmee een persoon een carrière kan beginnen. Veel andere vaardigheden zijn vereist om goed te presteren in deze specialiteit. Na het voltooien van de relevante opleiding en het behalen van certificaten of graden, kun je werk verwachten in het onderhouden en bedienen van zware apparatuur, in het voorbereiden van site-analyses, technisch schrijven, engineering en het ontwerpen van offshore-installaties.

Voor een baan in de geologie of geofysica is een bachelordiploma in een andere discipline vereist. Een nuttig beroepscertificaat of -diploma is noodzakelijk voor uw vaardigheden en achtergrond. Geologen moeten beschikken over uitstekende communicatieve vaardigheden, kritisch kunnen denken en snel onderzoek kunnen doen. Mensen die solliciteren naar een baan op dit gebied moeten minimaal een certificaat in GIS of cartografie en een BSc- of BE-diploma hebben. Voor een baan als milieuconsultant zijn ook leidinggevende en managementvaardigheden vereist. Opleidingen voor banen aan universiteiten en hogescholen zijn ook beschikbaar. Ook universiteiten en hogescholen bieden opleidingen aan voor wie een baan als geofysicus of geofysicus ambieert. Ervaren wetenschappers met een bachelordiploma in de natuurwetenschappen en ingenieurswetenschappen hebben ook werkervaring nodig.<|endan enkele jaren in de academische wereld, het onderwijs en het onderzoek.

This entry was posted in bouw en wonen. Bookmark the permalink.