10 stappen om een TV meubel hoogglans te maken

Maak je meubels klaar om te verven.

Voordat u begint met het schilderen van uw meubels, wilt u ervoor zorgen dat u alles hebt wat u nodig hebt. Dit omvat de verf, een goed verfbakje, een kwast en alle andere hulpmiddelen die je nodig hebt om de klus te klaren. Als u klaar bent om te gaan schilderen, zorg dan voor goede verlichting voor een nauwkeurige kleurmenging en zorg ervoor dat u alles op een schone en stofvrije plaats hebt staan.

Vervolgens moet u uw meubels voorbereiden op het verven. U kunt dit doen door het hout te schuren om het een schoner oppervlak te geven en overtollige verf of lijstwerk te verwijderen. U kunt ook handgrepen of stukken die u niet geverfd wilt hebben verwijderen en vervangen door afplaktape om te voorkomen dat ze tijdens het verven blijven zitten.

 

Hoogglans tv kast

 

Schuren voordat u gaat schilderen

Als u een meubelstuk schildert dat oorspronkelijk niet is geschilderd, wilt u het schuren voordat u begint met schilderen. Schuren verwijdert eventuele onvolkomenheden of houtnerven die zich op het oppervlak van het meubel kunnen bevinden, waardoor vlekken in de kleur kunnen ontstaan als deze eroverheen wordt aangebracht. Het zal ook overtollige verf verwijderen, wat u niet wilt doen omdat u uw meubelstuk wilt schilderen met een mooie, gelijkmatige laag.

Nu het oppervlak van het stuk van alle onvolkomenheden is ontdaan, is het klaar om geschilderd te worden. Wat je nu kunt doen hangt af van het soort verf dat je gebruikt. Als u een hoogglanzende verf gebruikt, moet u het voorstrijken. Dit betekent dat u het werkstuk in een primer moet weken om de verf beter te laten hechten.

Veeg het af.

Nadat u klaar bent met de grondverf, veegt u de overtollige grondverf weg. Dit doe je om ervoor te zorgen dat je de primer niet verwart met de echte kleur en een geruïneerd meubelstuk creëert. Dit zal er ook voor zorgen dat u fris begint met uw hoogglans afwerking. Vervolgens wilt u het meubel verzegelen met een verzegelingsmiddel of was. Dit is om het meubel te beschermen en om het er glanzend en nieuw uit te laten zien.

Grondverf voordat je gaat schilderen

Als je een meubelstuk schildert dat oorspronkelijk is geverfd, wil je het voorstrijken. Dit betekent dat je een primer op het oppervlak van het meubel aanbrengt om de verf beter te laten hechten. Dit kan worden gedaan met een hoogglanzende of matte afwerking. Zorg er echter wel voor dat u de juiste primer voor uw meubel kiest.

Primers zijn bedoeld om een specifieke kleur voor de afwerking te hebben. Dit kan variëren van wit tot lichtgrijs, afhankelijk van het merk. Zodra u de juiste primer voor uw meubel hebt gekozen, moet u ervoor zorgen dat u het hout in de grondverf zet voordat u het verft. U kunt dit doen door het af te vegen met een primer of sealant, zoals u deed toen u de grondverf aanbracht.

Vervolgens moet u uw verfkleur kiezen. Dit doet u door te kijken naar de kleur van het meubilair en deze af te stemmen op de kleur van de verf. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de kleur van het licht de kleur van het meubilair zal veranderen, dus het kan zijn dat je het een beetje moet aanpassen, afhankelijk van het meubelstuk.

Hoogglans is moeilijk te bereiken.

Hoogglans verven is niet gemakkelijk te bereiken, vooral voor beginners die misschien niet de juiste apparatuur hebben om de klus te klaren. Er zijn echter enkele trucs die u kunt gebruiken om het voor elkaar te krijgen. Deze omvatten het schuren van het stuk, het in de grondverf zetten en het verzegelen. Deze zijn echter niet voor beginners, dus als u hoogglans wilt bereiken, zult u willen investeren in een hoogglans afwerking die hier speciaal voor is ontworpen.

Hoogglansverven moeten zeer dun op meubels worden aangebracht, wat moeilijk te controleren kan zijn omdat u niet wilt dat het op de kwast komt. Om dit te omzeilen, kunt u een verfspuit met roller gebruiken, waarmee u de verf in een zeer dunne laag kunt aanbrengen.

Laatste stap: Bescherm het tegen weersinvloeden en onderhoud uw nieuwe afwerking.

Wanneer het schilderproces is voltooid en uw hoogglansafwerking is opgedroogd, wilt u deze beschermen tegen de elementen. U kunt dit doen door uw meubels te bedekken met een hoes van goede kwaliteit, zoals een hoes voor een bank. Dit zal het beschermen tegen vuil, stof en andere schadelijke elementen. U kunt ook een meubelbeschermer gebruiken om de levensduur van uw hoogglansafwerking te verlengen.

Deze beschermers zijn te vinden bij de meeste bouwmarkten en kunnen op uw meubelen worden aangebracht om te voorkomen dat ze krassen krijgen of beschadigd raken door de elementen. Deze beschermers zijn te vinden in een verscheidenheid van verschillende stijlen, zodat u er een kunt vinden die bij de stijl van uw meubels past. Deze kunnen helpen uw meubels veel langer dan het zou zonder hen.

Conclusie.

Bij tv-meubels draait alles om een uiterlijk dat net zo schoon en helder is als het beeld dat erbij hoort. Tegenwoordig zijn er zo veel verschillende streamingdiensten dat onze tv specifieke logo's en merkidentiteiten moet weergeven om effectief te werken voor kijkers. Scherpe kleurcontrasten of een ruwe afwerking met textuur kunnen ervoor zorgen dat kijkers hun aandacht verliezen op de inhoud die ze bekijken in plaats van op het decor. Dit betekent echter niet dat u uw goede meubilair al weg moet doen. Volg deze eenvoudige stappen en uw hoogglansafwerkingen zullen in een mum van tijd weer als nieuw schitteren!

Nu u weet hoe u uw tv-meubels er weer als nieuw kunt laten uitzien, moet u naar uw plaatselijke bouwmarkt gaan voor een hoogglansafwerking. U vindt een grote verscheidenheid aan hoogglans meubilair verf opties om uit te kiezen, en u kunt er zeker van zijn te weten dat elk is ontworpen om te helpen bereiken hoogglans afwerkingen.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.